Ostettiin kämppä läheltä Pääjärven retkeilymaastoja

Kaukapartio on ostanut oman kämpän. Kaupat tehtiin vajaan vuoden kestäneen aktiivisen etsinnän jälkeen. Alunperin kämppää haettiin jo 90-luvun lopulla. Tuolloin kämppää ei löytynyt ja kerätyt varat rahastoitiin kämppärahastoksi. Kämpän etsintä aloitettiin uudestaan, kun seurakuntayhtymä rahapulassaan alkoi periä partiolaisilta leirikeskusten käytöstä maksuja, alkoi pistää myyntiin Kaukapartionkin käyttämiä leirikeskuksia ja myikin jo Kukkolan. Oma leiripaikka takaa retki- ja leiritoiminnan jatkuvuuden, vaikka sudenpenturetket tehtäisiin jatkossakin muualle.

Uusi kämppä sijaitsee Sastamalassa, Vammalan pohjoispuolella, kymmenen kilometrin päässä rautatieasemasta. Kämppä on rakennettu viime vuosisadan alkupuolella pientilaksi. Pihapiirissä on myös sauna ja alunperin navetaksi rakennettu varasto. Tonttia on puolisentoista hehtaaria ja sille mahtuu hyvin isompikin telttaleiri. Retkeilymaastot alkavat nurkan takaa, vaikka tontin ympärillä on myös peltoa ja kämpän pihassa kasvaa marjapensaita ja omenapuita. Uimapaikalle on parisen kilometriä. Edellinen omistaja piti kämppää kesäpaikkana.

Kämppä on verraten hyvässä kunnossa. Ensimmäiset retket sinne voisi tehdä pienellä porukalla vaikka heti. Käytännössä kämpältä viedään irtaimistoa pois ja tupaan rakennetaan laverit ennen kuin sinne kannattaa yöretkeä tehdä.

Uudella kämpällä riittää kaikenlaista pientä ja vähän isompaakin puuhasteltavaa. Talkookutsuja koko jäsenistölle tulee varmasti. Osallistua voi oman jaksamisen ja ehtimisen mukaan. Ensi kesän kesäleiri on tarkoitus järjestää uudella kämpällä ja tärkein rakennettava on luonnollisesti niin iso ruokailukatos, että sinne koko parisataapäiseksi kasvanut lippukunta mahtuu kerralla ruokailemaan – edes kahdessa vuorossa.

Kauppahinta oli sellainen, että kämppärahaston varat on nyt käytetty. Lippukunnan maksuvalmius on kuitenkin kunnossa eikä hankinta uhkaa varsinaista toimintaa. Adventtikalenterimyynnillä kerätään varoja kämppää varten, samoin ensi sunnuntaina 16.11. Tampereen joulunavauksessa, kun myymme lettuja, makkaraa ja juomia jouluparaatia katsomaan tulleilla kaupunkilaisille. Kuukautta myöhemmin osallistumme taas Aamulehden joulumyyjäisiin.