Ajankohtaista koronatilanteesta partiossa keväällä -21

Toiminta Kaukapartiossa keväällä 2021

Hämeen Partiopiirin alueella koronatilanne on Kanta-Hämeessä leviämisvaiheessa ja Pirkanmaalla sekä Päijät-Hämeessä kiihtymisvaiheessa. Noudatamme kaikilla alueilla partion valtakunnallista ohjeistusta partiotoimintaan valtioneuvoston aina viimeisimpinä julkaisemiin linjauksiin perustuen.

Koronavirustilanne on jälleen huonontunut Suomessa. Näin ollen 2007 syntyneiden ja vanhempien partiotoiminnassa toimitaan etäpartiossa kaikilla koronaviruksen leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla. Linjaus on voimassa ainakin 28.3. asti. Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien, oman vakiintuneen ryhmän toimintaa voi jatkaa halutessaan oman alueen sairaanhoitopiirien ohjeistusten mukaisesti. Suosittelemme näille ryhmille vahvasti ulkona tapahtuvaa toimintaa.

Alle 12-vuotaiden partiotoimintaan yleisiä ohjeita:

Maskien käytön osalta partiossa noudatetaan THL:n suosituksia. Yli 12-vuotiaiden osallistujien pitää käyttää kasvomaskeja sisätiloissa sekä ulkona, mikäli ei ole mahdollista pitää turvavälejä.

Osallistujille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 2 metrin turvavälien ylläpitämiseen ja järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Silloin kun kasvokkain kohtaamiset ovat ohjeiden salliessa mahdollisia, niin tulee huolehtia, että:

  • Ryhmien sekoittamista vältetään.
  • Halailua, huutamista ja tarpeetonta kokoontumista vältetään.
  • Sisääntuloa porrastetaan.
  • Kokoontumistiloihin ei saattajia tai huoltajia
  • Ryhmien kokoa pienennetään tarvittaessa.
  • Turvaetäisyyksiä kasvatetaan tilajärjestelyillä.
  • Harjoituksia ja toimintaa siirretään ulos.

Hämeen Partiopiiri seuraa epidemiatilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä tarkasti ja ohjeistaa lippukuntia muutoksista. Päivitämme tätä tiedotetta ohjeistuksien muuttuessa.

https://hp.partio.fi/ajankohtaista/hameen-partiopiirin-alueelliset-tarkennukset-valtakunnalliseen-koronaohjeeseen/