Viime kesä oli leirikesä, ensi kesänä Lappiin

Viime kesänä kaukapartiolaisia osallistui kaiken kaikkiaan neljälle eri leirille tai vaellukselle, omalle kesäleirille, Kohulle, Jamboreelle ja vielä vaellukselle Kilpisjärvellä, joka vei Norjan puolellekin.

Kaukapartion omaa kesäleiriä vietettiin heinäkuun alkupuolella. Sinne pääsivät kaikki pienimmästä sudenpennusta vanhimpaan johtajaan. Leirillä sudenpennut tutustuivat Senegaliin mm. kuvien ja pelin avulla sekä askartelemalla kartongista sandaalit. Yksi leirin huippujutuista oli kuitenkin mitä perinteisin suomalainen askare: leirillä veisteltiin kaarnalaivat ja niitä uitettiin kämpän takana virtaavassa pienessä joessa.

Samoajien kesä alkoi jo aikaisemmin. Samoajat pääsivät Tampereen partiolaisten järjestämälle Kohulle, joka jatkaa samannimisten VJ-leirien perinteitä. Kaukapartiolaisia oli leirillä kolme poikaa ja kahdeksan tyttöä. Hauskaa oli ollut, sai kerrankin vain osallistua ja nauttia leirielämästä.

Elokuun alkupuolella kaksi poikaa ja kahdeksan tyttöä osallistui Jamboreelle. Jamboree on partiopoikien maailmanjärjestön WOSMin neljän vuoden välein järjestemä leiri, jonne tulee partiolaisia kaikkialta maailmasta. Mukana Kaukapartiosta oli niin ensikertalaisia leiriläisinä kuin palvelutehtävissä olevia IST:läisiä, jotka olivat hankkineet Jamboreekokemusta Englannin Jamboreelta. Jamboree järjestettiin tällä kertaa Ruotsissa ja leiriin kuului perhevierailu. Tällä kertaa suomalaiset olivat myös isäntiä. Kaukapartiolaisten kodeissa asui leirin jälkeen muutaman päivän ajan yhteensä yksitoista brittiä.

Elokuun lopulla neljä kaukapartiolaista vaeltajaa kävi kahden Hervannan Hukan kanssa vaeltamassa Kilpisjärvellä ja Norjassa. Tällä reissulla haettiin myös vaelluskokemusta ensi kesän juhlaleiriä varten. Edellisen kerran Kaukapartio on vaeltanut Lapissa juhlavuonna 2002 ja silloin maaston haastavuus pääsi yllättämään nuorimmat ja nuorimpien johtajat.

Ensi vuonna Kaukapartio täyttää 40 vuotta ja juhlavuotta suunnitellaan siis jo. Lapinhäme Saariselältä on varattuna juhlaleiriä varten. Leirin ajankohta on näillä näkymin 1.-8.8.2012 ja sinne voivat osallistua seikkailijat ja sitä vanhemmat kaukapartiolaiset. Sudenpennuille järjestään oma kesäleiri lähempänä Kaukajärveä, sen osalta suunnitelmat ovat vielä auki.