Seurakuntavaalit

Pitkän linjan kaukapartiolainen (ja nykyään myös Tammerossa sudenpentulaumaa vetävä), Riitta Niemistö, on asettunut kolmannen kerran ehdolle seurakuntavaaleissa Messukylän seurakunnassa. Vaalit järjestetään 20.11. ja ennakkoäänestys 8.-12.11. Äänioikeutettuja ovat kaikki vähintään 16-vuotiaat seurakunnan jäsenet.

Kaukapartio, niinkuin muutkin Messukylän seurakunnan alueella toimivat lippukunnat, on taloudellisesti hyvin riippuvainen seurakunnasta. Seurakunta järjestää lippukunnilleen maksuttomat kokoontumistilat, kohtuuhintaisia leiripaikkoja ja maksaa vielä huomattavan toiminta-avustuksen.

Kun seurakunnassa jaetaan niukkuutta, ei ole yhdentekevää, ketkä seurakunnassa päätöksiä tekevät. Päätökset tehdään nimenomaa seurakuntaneuvostoissa ja yhteisessä kirkkovaltuustossa. Riitta on taas ehdolla molempiin. Hän on ajamassa kaikkien seurakunnannan alueella toimivien partiolaisten etua, vaikka tunteekin omat lippukuntansa parhaiten.

Riitta sai partiojohtajavaltakirjan vuonna 1989 ja nappulat 1998. Riitalla on pitkä kokemus nimenomaa lippukuntatoiminnasta.

Tarkempi ehdokasesittely löytyy tämän linkin takaa ja vastaukset vaalikoneeseen taas tämän linkin takaa.

Ehdolla on myös muita hyviä partioehdokkaita. Lista pirkanmaalaisista partioehdokkaista löytyy täältä. Myös tämän listan ulkopuolelta löytyy ehdokkaita, joilla on partiotausta tai muutoin yhteyksiä partioon.

Toisella kaudella Riitta on ollut näköalapaikoilla Sirpa Pursiaisen henkilökohtaisena varajäsenenä yhteisessä kirkkoneuvostossa sekä seurakuntaneuvoston valmisteluryhmän jäsenenä vuonna 2019 ja syyskauden 2022. Toimintakauden isoin asia oli varmistaa, että Kaukapartio sai sille luvatun korvaavan tilan, kun Kaukajärven seurakuntatalosta luovuttiin. Tiloista luopumisia on jatkossakin luvassa, mutta myös uutta tilaa hankitaan. Tässä tarvitaan lippukuntatoiminnan tarpeet hyvin tuntevia päättäjiä.

Ensimmäisellä kaudella Riitta oli jäsenenä yhteisen kasvatuksen johtokunnassa sen lakkauttamiseen asti ja myöhemmin varajäsenenä viestinnän johtokunnassa, Keväästä 2018 alkaen Riitta toimi seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana, mikä toi mukanaan näköalapaikan valmisteluryhmän jäsenenä.

Ensimmäisellä kaudella partion kannalta isoin asia oli heti syyskuussa 2015 tehdyt linjaukset siitä, mitkä seurakunnan hallinassa olevista tiloista säilytetään ja mistä luovutaan. Osa luopumisista on toteutunut, mutta osa toteutunee vasta tulevalla kaudella tai myöhemmin. Riitalle on tärkeää, että vaikka tilat vaihtuisivat, partiotoiminta jatkuu keskeytyksittä. Näiden päätösten jälkeen neljä kahdeksasta messukyläläisestä lippukunnasta onkin jo päässyt muuttamaan osan toiminnastaan tilasta toiseen.