Seurakuntavaalit

Pitkän linjan kaukapartiolainen (ja nykyään myös Tammeron jäsen), Riitta Niemistö, on asettunut uudelleen ehdolle seurakuntavaaleissa Messukylän seurakunnassa. Vaalit järjestetään 18.11. ja ennakkoäänestys 6.-10.11. Äänioikeutettuja ovat kaikki vähintään 16-vuotiaat seurakunnan jäsenet.

Kaukapartio, niinkuin muutkin Messukylän seurakunnan alueella toimivat lippukunnat, on taloudellisesti hyvin riippuvainen seurakunnasta. Seurakunta järjestää lippukunnilleen maksuttomat kokoontumistilat, kohtuuhintaisia leiripaikkoja ja maksaa vielä huomattavan toiminta-avustuksen.

Kun seurakunnassa jaetaan niukkuutta, ei ole yhdentekevää, ketkä seurakunnassa päätöksiä tekevät. Päätökset tehdään nimenomaa seurakuntaneuvostoissa ja yhteisessä kirkkovaltuustossa. Riitta on ehdolla molempiin. Hän ei ole ajamassa vain Kaukapartion tai Tammeron etua, vaan kaikkien partiolaisten etua.

Riitta sai partiojohtajavaltakirjan 25 vuotta sitten ja hänellä on pitkä kokemus nimenomaa lippukuntatoiminnasta.

Tarkempi ehdokasesittely löytyy tämän linkin takaa ja vastaukset vaalikoneeseen taas tämän linkin takaa.

Ehdolla on myös muita hyviä partioehdokkaita. Lista pirkanmaalaisista partioehdokkaista löytyy täältä. Myös tämän listan ulkopuolelta löytyy ehdokkaita, joilla on partiotausta tai muutoin yhteyksiä partioon.

Ensimmäisellä kaudella Riitta on ollut jäsenenä yhteisen kasvatuksen johtokunnassa sen lakkauttamiseen asti ja myöhemmin varajäsenenä viestinnän johtokunnassa, Keväästä 2018 alkaen Riitta on toiminut seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana, mikä toi mukanaan näköalapaikan valmisteluryhmän jäsenenä.