Ajankohtaista koronatilanteesta partiossa

Toiminta Kaukapartiossa

Hämeen Partiopiirin alueella Pirkanmaalla ollaan koronan leviämisvaiheessa ja Kanta-Hämeessä sekä Päijät-Hämeessä kiihtymisvaiheessa. Noudatamme kaikilla alueilla sairaanhoitopiirien ohjeistuksia ja partion valtakunnallista ohjeistusta partiotoimintaan valtioneuvoston aina viimeisimpinä julkaisemiin linjauksiin perustuen.

Suosittelemme syksyn aikana ensisijaisesti ulkotoimintaa, joka tapahtuu omissa toimintaryhmissä. Sisätiloissa ryhmäkoon ylittäessä 10 henkilöä tulee turvaväleistä huolehtia. Yli 12-vuotiaille vahva maskisuositus sisällä sekä ulkona. Hyvästä käsihygieniasta tulee huolehtia.

Alle 12-vuotaiden partiotoimintaan yleisiä ohjeita:

Maskien käytön osalta partiossa noudatetaan THL:n suosituksia. Yli 12-vuotiaiden osallistujien pitää käyttää kasvomaskeja sisätiloissa sekä ulkona, mikäli ei ole mahdollista pitää turvavälejä.

Osallistujille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 2 metrin turvavälien ylläpitämiseen ja järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Silloin kun kasvokkain kohtaamiset ovat ohjeiden salliessa mahdollisia, niin tulee huolehtia, että:

  • Ryhmien sekoittamista vältetään.
  • Halailua, huutamista ja tarpeetonta kokoontumista vältetään.
  • Sisääntuloa porrastetaan.
  • Kokoontumistiloihin ei saattajia tai huoltajia
  • Ryhmien kokoa pienennetään tarvittaessa.
  • Turvaetäisyyksiä kasvatetaan tilajärjestelyillä.
  • Harjoituksia ja toimintaa siirretään ulos.

Hämeen Partiopiiri seuraa epidemiatilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä tarkasti ja ohjeistaa lippukuntia muutoksista. Päivitämme tätä tiedotetta ohjeistuksien muuttuessa.

https://hp.partio.fi/ajankohtaista/hameen-partiopiirin-alueelliset-tarkennukset-valtakunnalliseen-koronaohjeeseen/

Piirin tapahtumat

Piirin toimintakalenteriin merkityt tapahtumat ja koulutukset pyritään pitämään suunnitellusti. Tapahtumat suunnitellaan toteuttavaksi, niin että turvavälien pitäminen on mahdollista kaikissa tilanteissa. Yli 12-vuotiaat käyttävät maskia piirin tapahtumissa. Mikäli tapahtumia joudutaan siirtämään tai perumaan, niin olemme suoraan yhteydessä ilmoittautuneisiin.