Tukala 2020 Pukalassa 23.–25.10.2020

 

Syksyn 2020 tarpoja-samoajahaikki kuljetaan 23.-25.10.2020 Pukalan virkistysmetsässä. Lähtö perjantaina kello 17.30 molemmilta koloilta kimppakyydeillä. Paluulähtö Pukalasta kello 12.00, kololla noin kello 13.00. Haikilla vaelletaan 2-5 hengen vartioissa. Vartiojako sovitaan ilmoittautumisajan loputtua. Vartiojaossa pyritään välttämään viikkotoimintaryhmien yhdistämistä. Ilmoittautuminen Kuksassa 11.–19.10.2020: kuksaan.fi/38155.

Haikin hinta on 30 euroa / osallistuja, ja se laskutetaan haikin jälkeen. Terveydellisistä syistä osallistumisen voi perua kuluitta milloin tahansa.

Vartion varusteet:

– Trangia ja polttoaine (lippukunnalta tai oma)
– Majoite (lippukunnan tai oma, kysytään ilmoittautumisen yhteydessä)
– Muistiinpanovälineet (omat)
– Viikonlopun syömiset (lippukunnalta)
– Tiskiharja (lippukunnalta)
– Roskapussi vartiolle
– Ensiapupakkaus (oma tai lippukunnalta)

Henkilökohtaiset varusteet:

– Partiohuivi kaulaan
– Vedenpitävät jalkineet, joilla pystyt kävelemään koko päivän
– Sukat ja vaihtosukkia
– Taukokengät, jos tahdot
– Lämmin paita (esimerkiksi villapaita)
– Riittävästi lämmintä alus-, väli- ja taukovaatetta
– Pipo tai muu lämmin päähine
– Yöasu, myös päähine
– Käsineet
– Sateenpitävät ulkoiluvaatteet
– Ruokailuvälineet kangaspussissa
– Juomapullo
– Makuupussi, jossa pärjäät, vaikka lämpötila menisi pakkasen puolelle
– Makuualusta
– Otsalamppu
– Rinkka
– Tulitikut vesitiiviisti pakattuna
– Henkilökohtainen hygienia ja lääkkeet
– Vessapaperia vesitiiviisti pakattuna
– Roskapussi omille roskille
– Puukko
– Kompassi
– Iloinen haikkimieli

Pakkaa varusteet rinkkaan niin, että mitään ei jää käsissä kannettavaksi eikä heilu rinkan ulkopuolella – varaa mukaasi tarvittaessa myös ylimääräisiä irtohihnoja. Mikään ei myöskään saa päästä kastumaan sateesta tai märästä maasta – huomioi sadesuojan vedenpitävyys myös pohjasta ja pakkaa varusteet rinkan sisään muovipusseihin. Pakkaa ajoissa, että ehdit huomata mahdolliset ongelmat pakkauksessasi. Rinkka ei saa pakattuna painaa yli kolmasosaa kantajansa painosta.

Ennakkotehtävä:

Suunnitelkaa ryhmänne kesken lauantain lounas. Lounas valmistetaan retkivartioittain 1-2 Trangialla. Paikalle, jossa lounas valmistetaan, ei tarvitse kuljettaa ruuanlaittovettä, mutta kaikki ruokatarvikkeet on kannettava mukana perjantai-illasta asti. Huomioikaa siis ruokatarvikkeiden säilyvyys ja niiden viemä tilavuus ja paino. Budjetti on kolme euroa henkeä kohti. Voitte käyttää hintatietona esimerkiksi Prisman tai Citymarketin nettikauppojen hintoja – ei ole sentin päälle. Kahden hengen vartiolle pieni budjetin ylitys on ok, ja vastaavasti viiden hengen vartion pitäisi pärjätä alle 15 eurolla. Voitte olettaa, että mausteet ym, ovat ilmaisia. Ostoslistan voi toimittaa Pompolle.

Tehtävän tehdä koloillassa tai vaikka etäpartiona. Jos ette ryhmänne kanssa ehdi tehdä ennakkotehtävää lainkaan, sekään ei haittaa! Lounasta on tarjolla teillekin.

Lisätietoja:

Pompo Stenberg, pompo.stenberg@kaukapartio.fi, 050 352 1809