Toiminta tauolla 15.4. saakka – etäpartio mahdollista

PARTIOTOIMINTA TOISTAISEKSI TAUOLLE KORONAVIRUKSEN TAKIA
12.3.2020

Koronavirus leviää ympäri maailmaa ja WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Myös Suomessa viranomaiset suosittelevat nyt välttämään kokoontumisia ja harrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lisäksi partion maailmanjärjestö World Organization of the Scout Movement – WOSM on antanut vahvan suosituksen asettaa terveys ja turvallisuus etusijalle kaikessa partiotoiminnassa.

Suomen Partiolaiset ohjeistaa, että:

Partion viikoittaiset tapaamiset perutaan sekä retket siirretään tai perutaan ainakin 15.4. asti. Näin myös Kaukapartion toiminta jää tauolle ainakin 15.4 asti. Tämä tarkoittaa, että seikkailijoiden- ja tarpojien kevätretki Kipinä! peruuntuu, samoin ryhmien omat retket yms peruuntuvat. Huhtikuun lopun sudenpenturetki todennäköisesti peruuntuu. Lisätietoa toiminnan jatkumisesta kerromme heti kun keskusjärjestöltä tulee lisätietoa.

Myös kaikki partiopiirien ja keskusjärjestön tapahtumat ja koulutukset siirretään tai perutaan tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan virtuaalisesti.
Vapaaehtoisten kokoukset järjestetään ensisijassa virtuaalisesti.
Isot yli 500 hengen tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka valtioneuvoston suosituksen mukaisesti.
Tilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti ja tiedotamme jatkosta sen perusteella. Partiotoimistojen fyysinen asiakaspalvelu on kiinni ainakin maaliskuun ajan. Muuten asiakaspalvelu jatkuu normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

Partion arvojen keskiössä on jäsenten turvallisuudesta huolehtiminen sekä aktiivinen rooli yhteiskunnassa. Myös partion maailmanjärjestö WOSM on ottanut vahvasti kantaa tämän puolesta. ”Jos suinkin mahdollista, suosittelemme vahvasti partiokokousten siirtämistä virtuaalisiksi tai perumista ryhmätapaamisten ja matkustamisen välttämiseksi. Partiossa priorisoimme aina jäsenten terveyden, turvallisuuden sekä hyvinvoinnin. Ymmärrämme, että partiotapahtumien ja tapaamisten peruminen aiheuttaa pettymyksiä, mutta elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja. Meille partiossa ensisijaisen tärkeää on huolehtia lasten ja nuorten, vapaaehtoistemme sekä työntekijöidemme terveydestä”, WOSM kirjoittaa tiedotteessaan.

Rajoituksista huolimatta ei ole mitään syytä minkäänlaiseen paniikkiin, vaan järkevään toimintaan. Pyrimme toimilla ennaltaehkäisemään viruksen leviämistä.

Lisätietoa koronasta, THL sivuilta.

Terveisin,
Kaukapartion johtajisto &
Lpkj Inka Lindström