Partion joulukampanja alkaa

Hei kaukapartion väki! Vuoden 2018 joulumyyntikampanja alkaa virallisesti maanantaina, lokakuun 15:ntenä päivänä. Tuosta päivästä lähtien voimme myydä kalentereita ja joulukortteja aina joulukuun alkuun asti. 

Miksi kannattaa osallistua myymiseen

Saamme kaikista myymistämme tuotteista tuntuvan osuuden: adventtikalentereista 2,90 € kappaleelta ja joulukorttisetistä 1,50 €. Muu osa tuotosta menee keskusjärjestölle ja Hämeen partiopiirille: koko kerätty rahamäärä tulee täysimääräisesti Suomen partiotoiminnan hyväksi.

Meidän lippukuntamme käyttää myynnistä saadut varat Limperin kämpän korjailuun, ja tuloilla katetaan osittain retkien ja viikkotoiminnan kustannuksia. Onnistuneella joulukampanjalla saamme pelivaraa ensi vuoden partiorientoihin.

Miten kampanja etenee

Kampanja alkaa 15. lokakuuta ja päättyy 5. joulukuuta. Ennen kuin alaikäinen pääsee myymään, tarvitsee vanhempien  allekirjoittaa myyntilupalappu, jossa näkyy partiolaisen nimi, ja montako korttia ja kalenteria hän ottaa myytäväksi. Lapppu löytyy huoltajille lähetetyssä sähköpostiviestissä, ja niitä voi pyytää kololla omalta johtajalta. Lupalapun voi tehdä mallin mukaan käsinkin. Anna vanhempasi täyttämä lappu omalle johtajallesi koloillassa, niin saat vastaavan määrän joulutuotteita.

Ei kannata heti ottaa valtavaa määrää myytäväksi, sillä sekä kortteja että kalentereita saa kyllä lisää. Palauta myymättömät tuotteet partiojohtajalle viimeistään 5.12, mieluummin jo vähän aikaisemmin.

Kun partiolainen myy kortteja, hänellä on kaulassa partiohuivi ja takissa heijastin. Ihmiset pitävät lyhyestä ja kohteliaasta myyntipuheesta, vaikkapa näin:”Hyvää iltaa. Myyn adventtikalentereita ja joulukortteja partion hyväksi. Haluatteko ostaa näitä kivoja tuotteita? Korttipakkaus maksaa 5 €  ja kalenteri  7€.” Tämän esimerkin avulla voit miettiä juuri itsellesi sopivan myyntipuheen! Kun asiakas maksaa ostamansa tuotteet, tarkista aina, että saat oikean summan ja että annat myös oikean summan vaihtorahaa.

Myyntitulot pitää 5.12. tilittää tilille Kapan joulu 2018, FI58 1462 3500 0039 37 : kirjoita pankkisiirron viestikenttään myyjän nimi ja ryhmä, myydyt kalenterit ja kortit erikseen,  sekä kololle palautetut tuotteet. 

Myynnistä jaettavat kannustepalkinnot

Tarjolla on kolmenlaisia tonttumerkkejä: valkoinen kymmenestä, hopeinen 50:stä ja kultainen 100 myydystä tuotteesta. Jokainen vähintään 18 tuotetta myynyt saa lämpimän Väiski-pipon. Mainittakoon vielä, että piirin paras myyjä saa 300€:n, toiseksi ja kolmanneksi paras 100 €:n lahjakortin. Vaikka ei näitä huippusijoituksia tavoittelisikaan, myyntityö ja siinä onnistuminen on itsessään niin mukava kokemus, että siihen kannattaa muutama tunti omasta ajasta käyttää!

Innostavaa ja menestyksekästä kampanjaa!

Antti Kuokka, vuoden 2018 joulukampanjapäällikkö