Reissu 2015 vie paraatiin ja Särkänniemeen

Tänä vuonna Hämeen partiopiirin paraati järjestetään Tampereella 17.5. Paraati on ihan uusissa kuoseissa ja lähes kaikki on uutta: nimi, ohjelma ja Särkänniemen huvitukset. Tietysti jotain vanhaakin löytyy: itse paraati ja huudot nyt ainakin.

Kaukapartiolaisten päviä alkaa kello 9.45 koloilla, mistä siirrytään busseilla 9 (Levonmäki) ja 10 (Kaukajärvi) keskustaan. Meitä on yhteensä yli sata ja Tampereen joukkoliikenteelle on ilmoitettu, että näihin vuoroihin on tulossa tavanomaista enemmän matkustajia.

Suuntaamme Koskipuistoon ja siellä on monta muutakin lippukuntaa, yhteensä nelisentuhatta partiolaista, joilla kaikilla on samanlainen sininen paita päällä. Oma lippukunta on siellä niin vaikea löytää, että omilla kyydeillä keskustaan menevät vain paraatia kadun varressa seuraavat partiolaisten vanhemmat.

Paraati lähtee liikkeelle Koskipuistosta kello 12.00 ja jatkuu Särkänniemen porteille. Päivä Särkänniemessä jatkuu oman perheen tai omien kavereiden kanssa, rannekkeet saa paraatin jälkeen Särkänniemessä. Kaukapartio ei järjestä Särkänniemeen lähteville aikuista valvojaa, vaan lapset ja rannekkeet luovutetaan vanhemmilleen heti paraatin jälkeen. Marssi itsessään kestää puolisen tuntia, mutta Kaukapartion paikkaa paraatissa ei tiedetä etukäteen: voimme olla alku- tai loppupäässä, luultavasti jossain keskellä.

Mukaan paraatiin tarvitset partioasun (huivi, partiopaita tai muu tummansininen paita), tummat housut tai hameen ja kengät, joilla on hyvä kävellä. Sateessa paras vaihtoehto on kertakäyttösadetakki. Lämpimät ja vedenpitävät vaatteet puetaan partioasun alle, jos ne suinkin mahtuvat. Kukaan ei sitten pukeudu niin kevyesti, että vilustuu. Jos tulee hellettä, tarvitaan hattu ja juomapullo, mutta helle ei näytä todennäköiseltä. Lisäksi tarvitaan bussilippu tai raha.

Ilmoittautumisaika umpeutui jo huhtikuussa, mutta pelkkään paraatiin voi osallistua myös ilmoittautumatta. Lisätietoja löytyy tästä.