Ilveksenpennut – pikkuhiljaa kohti leirielämää

Tänään jätettiin alkumenot menemättä ja hypättiin suoriltaan ulkoilemaan, muutamalta sudenpennulta kyllä taas puuttui takki vaikka siitä oli muistuteltu edellisen tapaamisen päätteeksi. Ensiksi hieman lämmittelyä Sannan ja minun johdolla, sillä aikaa Tiina keskusteli muutaman tulokkaan vanhemman kanssa käytännön asioista.

Lapsia huvitti suuresti leikkiä vessanpyttyhippaa, jota leikitään muuten samoin kuin X-littaa mutta kiinnijääneen pitää jäädä toinen polvi maassa ja käsi pystyssä odottamaan, että joku istuu syliin. Sitä lapset jaksoivat juosta pitkän aikaa. Leikimme myös toisen leikin, jotta Tiina pääsisi myös mukaan seuraavaan juttuun, mutta heillä kesti vielä. Kaikki sudenpennut tiesivät Viimeinen pari uunista ulos- leikin, yllätyin todella paljon siitä, että näin nuoret tietävät sen.

Lopetettuamme tämän, lähdimme etsimään Kolon lähiympäristöstä hyvää paikkaa laavulle, löytyihän se ja todella läheltä löytyikin. Sudenpennut eivät oikein malttaneet ottaa osaa tähän laavun esille ottamiseen ja sen kokoamiseen, käskyistä huolimatta he hyörivät joko laavun alla tai kaikkialla muualla kuin siellä missä piti. Sudenpentumöykyistä ja narujen huonolaatuisuudesta huolimatta saimme laitettua laavun kuten kuuluikin. Laavu oli lapsista hyvin outo asia, eivät oikein osanneet hahmottaa sitä, että se on ihan hyvä paikka nukkua vaikka sieltä puuttuukin teltalle ominainen pohja.

Sudenpentuja kuitenkin kiinnosti tämä retkeily ja vähän mietittiinkin, että millaista olisi yöpyä laavun kanssa ja että millainen retki se ensimmäinen yönyli retki tulee olemaan. Osa lapsista oli helpottuneita ja osa ihan pikkiriikkisen pettyneitä kun muistutimme, että enimmäisellä retkellä nukutaan sisätiloissa.

Tulihan se Tiinakin vihdoin sieltä ja sen myötä päästiin vähän ihmettelemään trangiaa ja sen kokoamista, joku sudenpentu muisteli nähneensä sellaisen joskus mutta ei muistanut sen nimeä. Muutama sudenpentu halusi myös itse kokeilla kuinka tämä oikein kootaan, tuli sieltä muutama kysymyskin, että voiko trangialla paistaa lättyjä? – Ei sillä oikein voi, aika harmillista.

Pitihän sitä väsyttää lapset oikein kunnolla ja vielä illan päätteeksi leikimme Maa, meri, laivaa uusilla nimityksillä, hieman enemmän partioon sopivilla, Kumisaappaat, partiopaita ja partiohuivi. Oli oikein toimiva vaikka sanat olivatkin melko pitkiä. Loppumenojen lisäksi jokaiselle jaettiin infolappuja joulumyynnistä. Ajatella, että joulukin on aivan pian taas.

Seuraavalla kerta tulee olemaan todella jännittävä! Otamme eväät mukaan ja lähdemme pienelle retkelle lähimetsään!