Artolle Hopeasusi!

Kaukajärvellä liikkuu huhu, että Artolle olisi myönnetty Hopeasusi no 114 ja että se olisi luovutettu lauantaina 19.11. hämäläisen partiopiiritoiminnan 90-vuotis
juhlagaalassa. Arto toimi Kaukapartiossa lippukunnanjohtajana vuosina 1992-1995 ja sen jälkeen vielä pitkään rahastonhoitajana. Piirissä partiopolku vei piirihallitukseen, aluksi talousasioissa, sitten piirinjohtajaksi sekä partioneuvostoon.

Tämä on Kaukapartion liki 40-vuotisen historian ensimmäinen Hopeasusi tai -joutsen. Ansiomerkkiohjeessa Hopeasudesta kerrotaan näin:

Hopeasusi voidaan myöntää miespuoliselle partiojohtajalle, joka on vähintään 15–25 vuoden ajan toiminut vastuullisissa partiojohtajatehtävissä keskusjärjestössä tai partiopiirissä ja lippukunnassa ja on saavuttanut arvoaseman laajalti tunnettuna partiopersoonana.

Hopeasusi on perustettu Suomen Partioliiton toimesta huhtikuussa 1926 yhteiseksi merkiksi sekä mies- että naispuolisille johtajille. Merkistä tuli partiopoikajärjestöjen korkein ansiomerkki 1935, jolloin partiotyttöjärjestöt siirtyivät joutsenten jakoon. Ensimmäinen Hopeasusi on jaettu vuonna 1926. Hopeasusi on 78 mm pitkä hopeasta valmistettu susi. Sitä kannetaan kaulassa 40 mm leveässä, tummanvihreässä nauhassa, jossa on 3 mm:n levyinen keltainen raita 2 mm:n päässä kummastakin reunasta. Hopeasuteen kuuluu nauhalaatta. Merkki on numeroitu.

Kaukapartio onnittelee Artoa!

Luettelo Hopeasuden saaneista partiolaisista partiowikissä